You are here: Home Airsoft Scenarios Details - Artefact Hunters

darkhorse-airsoft.com

EMail Ispis

Airsoft Scenarios

Event 

Title:
Artefact Hunters
When:
19.04.2009 - 19.04.2009 11.00 h - 18.00 h
Where:
Zonka - Pula
Kategorija:
Scenario play / Pravila susreta

Description

 


Tri tvrđeve - tri Artefakta, dvije grupe ljudi. Svi od reda plaćenici.

  Glasine kruže da su na područiju Zonke u starim tvrđavama pronađeni Artefakti velike vrijednosti. Nekolicina svjetskih močnika šalje plaćenike da artefakte ukradu i iznesu iz zemlje. Problem je taj što nas je netko pretekao u tome i već vrši  iskopavanja. Što god, ako svojevoljno ne predaju artefakte imate dozvolu da ih uzmete sami i uradite ono za što ste plaćeni.


 Uputstva za doći do terena - KLIKNI ZA UPUTSTVA

Kad dođete do Štinjanskog groblja samo porednjega produžite ravno - i dođite do mora i tamo smjestite automobile.

Nalazimo se u 10:00 sati u uvali Zonka, a scenario počinje u 11:00 sati.


NACIONALNI INSTITUT ZA ZAŠTITU BAŠTINE, unajmila je plaćenike jer u vlasti vlada korupcija i nisu u stanju zaštititi arheološka nalazišta od stalnih plački i krađa.

Vaši zadaci su:

1. Na lokaciji B - 6 pronaći artefakt slikati ga, i poslati fotografiju NACIONALNOM INSTITUTU ZA ZAŠTITU BAŠTINE. (Slanje fotografije se vrši SMS porukom na broj 0989811725 - sa sadržajem ARTEFAKT 1) nakon toga ćete istim medijem dobiti potvrdu o vjerodostojnosti artefakta  i možete krenuti dalje)

NAPOMENA:sve dok god ne dobijete potvrdnu poruku da je artefakt vjerodostojan ne možete krenuti dalje i morate ga braniti na njegovoj izvornoj lokaciji, u slučaju da artefakt izgubite javljate se u Institut sa porukom ARTEFAKT 1 LOST - i krećete se na sljedeću arheološku lokaciju.

2. Na lokaciji A - 2 pronaći artefakt slikati ga, i poslati fotografiju NACIONALNOM INSTITUTU ZA ZAŠTITU BAŠTINE. (Slanje fotografije se vrši SMS porukom na broj 0989811725 - sa sadržajem ARTEFAKT 2) nakon toga ćete istim medijem dobiti potvrdu o vjerodostojnosti artefakta  i možete krenuti dalje)

NAPOMENA:sve dok god ne dobijete potvrdnu poruku da je artefakt vjerodostojan ne možete krenuti dalje i morate ga braniti na njegovoj izvornoj lokaciji, u slučaju da artefakt izgubite javljate se u Institut sa porukom ARTEFAKT 2 LOST - i krećete se na sljedeću arheološku lokaciju.

3. Na lokacijama 1 - 2 B - C (ne znamo točnu lokaciju) nalazi se skrivena lokacija trećeg utvrđenja, pronači utvrđenje poslati fotku u institut SMS sa sadržajem ARTEFAKT 3 i čekati povratnu informaciju

NAPOMENA:sve dok god ne dobijete potvrdnu poruku da je artefakt vjerodostojan ne možete krenuti dalje i morate ga braniti na njegovoj izvornoj lokaciji, u slučaju da artefakt izgubite javljate se u Institut sa porukom ARTEFAKT 3 LOST - i čekate povratnu informaciju.

NAPOMENA: - artefakt se osvaja tako što se nakon potvrde o vjeodostojnosti uspješno iznese izvan kruga tvrđave, i dostavi se u sljedeću tvrđavu.

( U slučaju da neprijatelj ubije nosioca artefakta, nosioc ga je dužan spustiti pored sebe odraditi bleedout i uputiti se na respawn. Artefakt može preuzeti drugi plaćenik i nastaviti ga nositi.)

Ukoliko neprijatelj se dokopa artefakta i udalji se sa njime on je izgubljen i  javlja se porukom u institut gubitak artefakta.

RESPAWN: Sve dok god je artefakt u tvrđavi respawn je 300m od tvrđave u suprotnom smjeru od neprijatelja 20 - 40 - 60 bleedout time 5 minuta, a nakon što se krene sa prenošenjem artefakta (znači ako poginete prilikom prijenosa artefakt iz jedne tvrđave u drugu) respawn je u toj tvrđavi u koju  ste se uputili.( Po dolasku na tu lokaciju odmah ste u igri)


 MAPA TERENA


BOGATI KOLEKCIONAR unajmio je plaćenike da mu donesu Artefakte iz područija 3 tvrđave na Jadranu.

Vaši zadaci su:

Svjesni smo da artefakti postoje i da su pronađeni, naš zadatak je da ih otmemo i dostavimo našem contraktoru.

1. Izviditi lokaciju B - 6 i pod svaku cjenu dokopati se artefakta.Ukoliko je misija uspješna javiti se kontraktoru na broj 0989811725  sa SMS porukom (sadržaj poruke je: ARTEFAKT 1 OSVOJEN) i čekati daljnja uputstva.

Ukoliko je artefakt izgubljen krenuti na sljedeći zadatak, ali tek nakon što se svi mrtvi vrate u igru.

2. Izviditi lokaciju A - 2 i osvojiti artefakt. Ukoliko je misija uspješna javiti se kontraktoru na broj 0989811725  sa SMS porukom (sadržaj poruke je: ARTEFAKT 2 OSVOJEN) i čekati daljnja uputstva.

Ukoliko je artefakt izgubljen krenuti na sljedeći zadatak, ali tek nakon što se svi mrtvi vrate u igru. 

3.  Izviditi lokaciju 1 - 2 B - C (točna lokacija nije poznata) pronači skrivenu tvrđavu i osvojiti artefakt. Ukoliko je misija uspješna javiti se kontraktoru na broj 0989811725  sa SMS porukom (sadržaj poruke je: ARTEFAKT 3 OSVOJEN) i čekati daljnja uputstva.

Artefakti se osvajaju tako da se eliminira nosioc artefakta (nakon što ga eliminirate on će artefakt spustiti pored sebe, što Vam daje šansu da ga odnesete)

Napomena: artefakt se ne mora osvojiti unutar tvrđave, on može biti i presretnut prilikom transporta iz jedne tvrđave u drugu na Vama je da si odaberete najpovoljniju soluciju, ali ako artefakt stigne u sljedeću tvrđavu on je izgubljen.

RESPAWN: respawnate se u suprotnom smjeru od neprijatelja 300m bleed out 5 minuta ulazi se u igru 20 - 40 - 60


Sva pitanja i nejasnoče vezano za scenarijo možete postaviti na FORUMU

 

 

Venue

Zonka
Lokacija:
Zonka   -   Website
Street:
Zonka Uvala
ZIP:
52100
City:
Pula
State:
Hrvatska
Country:
Country: hr

Description

Dobra CQB / Forrest lokacija sa puno tvrđava. Teren u priobalju sa dosta šume.

 Nedostatak: dosta šetaća.

Prijavljeni korisnici:

 • Bobulus
 • Street
 • Zzzujo
 • TheDice
 • Stefan
 • darjan
 • fire_fox
 • Shivesh
 • Day
 • point
 • slale
Moraš se logirati da biš se prijavio na ovaj scenario.
Comments (13)add comment

Write comment
You must be logged in to post a comment. Please register if you do not have an account yet.

busy

Main Menu